Paul Campbell från Wales, till vänster, och Andreas Axelsson, ordförande i Alsens LRF har jobbat tillsammans för att få till stånd dessa besök. I bakgrunden underhåller Offerdals Spelmanslag.

Imponerade bönder från Wales lärde känna Jämtland

ALSEN (JT) Ett fyrtiotal bönder från Wales har under fyra intensiva dagar upplevt Jämtlands gröna näringar – och de var djupt imponerade. LRF Alsen stod som värdar.

Publicerad

Andreas Axelsson är ordförande för Alsens LRF och han säger: –Det har varit fantastiska dagar fyllda med proffsiga aktiviteter. Gruppens ledare Paul Campbell nickar instämmande. Bönderna besökte först Stockholmstrakten i några dagar, innan de anlände till Alsen. Här har det varit ett späckat program.

De har bott på Wången, där de också fått rundtur och föredrag. De har fått titta på flera privata gårdar, besökt Glösa älgrike, Torsta, Hissmofors såg, Tinas praliner med mera. Bakgrunden är att en grupp från LRF Alsen besökte en stor lantbruksmässa förra sommaren – The Royal Welsh Show. Detta för inspiration till sitt eget årliga arrangemang Husdjursdagen i Alsen. Kontakterna ledde sedan vidare till detta vänbesök. På söndagen serverades de kolbullar på fjöset på Backgården.

Som överraskning kom Offerdals spelmanslag och spelade. Walesarna kontrade då med att sjunga Wales egen nationalsång – på walesiska. De fick även pröva på tunnbrödbakning och det blev också tid till prata med JT.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS