Det särskilda boendet för äldre ligger på Tullkvarnsvägen 21 i Krokom.

Hälften av sjuksköterskorna på Tullkvarnsvägen inhyrda

KROKOM (JT) Frågan om hyrpersonal inom vården engagerar många, som har även hört av sig till redaktionen. När JT redde ut frågan för Krokoms kommuns del, visade det sig att sådana endast fanns på det särskilda boendet för äldre på Tullkvarnsvägen. Det drivs av den stora, privata koncernen Forenede Care. Hälften av sjuksköterske-tjänsterna där är bemannade av inhyrd personal, visar det sig.

Publicerad

På Tullkvarnsvägen är Ewa Wänseth verksamhetschef men hon svarar inte på några frågor från JT. All kontakt går genom Forenede Cares marknad- och kommunikationschef Roy Sundvall i Stockholm. 

På frågan om eventuell hyrpersonal och i så fall hur många i förhållande till fast personal, svarar han först så här: 

– När vi befunnit oss i rekrytering har vi arbetat med kompetenta sjuksköterskor som vi hyrt in för att täcka lediga pass, detta så att vi kontinuerligt kan säkerställa en trygg och säker omvårdnad. De inhyrda sjuksköterskor som vi i nuläget arbetar med håller hög kontinuitet och kompetens. Under ett antal perioder har vi också haft en bemanning över avtalsnivå. Vi har avslutat all rekrytering rörande rehabpersonal vilket minskar inhyrning avsevärt vilket är glädjande. Just nu håller vi på att rekrytera till sjukskötersketeamet och ser fram emot att dessa kommer på plats. När det kommer till undersköterskor är dessa ej berörda av inhyrning och vi har en stabil och kompetent grupp. Vi ser inte att inhyrning ökar utan tvärtom minskar och ser fram emot att få fortsätta utveckla omsorgen på att positivt sätt på Tullkvarnsvägen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS