Tony Hestner är en av de åtta anställda i charkfabriken.

Full julrush i charkfabriken i Änge

ÄNGE (JT) 15 ton julskinka, 30 000 julkorvar, fyra ton grisfötter och åtta ton prinskorvar. Det har varit full rush i produktionen före jul hos Änge Chark i Offerdal, ett företag som under åren växt till det största charkuteriföretaget i Jämtland Härjedalen.

Publicerad

Livsmedelsföretaget Änge Chark startade 1934 av Evert Andersson och drevs som ett familjeföretag fram till 2018 då Nyhlén Hugosson med grisuppfödning i Luleå och Skellefteå köpte företaget. 

– Vi hade svårt att få tag i råvara så därför kontaktade vi Nyhlén Hugosson som tog över företaget, säger Daniel Kock, tidigare delägare i företaget, nu platschef vid anläggningen i Änge. 

 Daniel Kock kommer ursprungligen från Falun men flyttade till Jämtland 1994 när han började andra året på gymnasiet i Järpen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS