Offerdals SK har byggt ett nytt elljusspår med stöd av Allmänna Arvsfonden.

Fem miljoner till skidsporten i Offerdal

OFFERDAL (JT) I början av februari inviger skidklubben Offerdals SK sin nya anläggning för fem miljoner kronor där klubben bland annat bygger ett nytt elljusspår och sätter upp en vallabod.

Publicerad

Offerdals SK är en aktiv skidklubb med 200 medlemmar som genomför regelbundna träningar, anordnar Byakampen och skidtävlingen Offerdalspropagandan en gång per år och där skidklubben har affischnamn som Max Novak och Hedda Bångman (just nu skadad) som kör långlopp Sedan förra året är klubben igång med ett större projekt kostnadsberäknat till fem miljoner kronor. Av det har Allmänna Arvsfonden beviljat stöd med 1,8 miljoner kronor. 

– Projektet handlar om att vi bygger ett 1,8 kilometer långt elljusspår som ersätter ett gammalt där en markägare ville att det skulle tas bort och nu är enbart stolparna kvar, säger Anneli Åman, tillförordnad ordförande för Offerdals SK. 

Hon förklarar att Allmänna Arvsfondens regler säger att man inte kan påbörja den del av byggnationen som är bidragsgrundande förrän ett besked om beslut lämnats. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS