Ung Reporter

Många av de små åskådarna var mäkta imponerade när skotrarna stegrade sig vid start.

Dragracing med skoter på Hällsjön 

OFFERDAL (JT) I lördags bjöd Offerdals Snöskoterklubb in till klubbdag med dragracing nere på Hällsjön. Skinande sol och glada miner strålade på isen nere vid Svea Park, dit alla var välkomna med eller utan skoter.

Publicerad

 Efter ett lyckat och uppskattat evenemang hoppas klubben på att kunna anordna eventet igen kommande år.

 Dragracing är en motorsport som härstammar från USA, där två fordon tävlar mot varandra från stående start på en rak bana som mäter 1/4 engelsk mil (402,336 m) eller 1/8 engelsk mil (201.168 m). Man kan bedriva dragracing för skotrar men även för till exempel bilar, motorcyklar, snöskotrar och båtar. Det gemensamma är att man kör så fort som möjligt och försöker komma först i mål. 

Bernt var i gång tidigt på morgonen för att hjälpa till och förbereda inför tävlingen.

 Klockan 11.00 på lördagen slöt folk i alla åldrar upp nere på Hällsjön i det vackra vädret. Där förväntades nämligen skotrar stegra och snö yra då Offerdals Snöskoterklubb anordnade dragracing med Bernt Thoresson som starter. 

– Det är första året vi anordnar något sådant här, berättar han 

Det var mycket att stå i för Bernt och övriga aktiva i skoterklubben i Offerdal inför klubbdagen. Förberedelser som att trampa banan började redan 3 veckor innan tävling, berättar Bernt. Han tycker dock att det var värt allt jobb eftersom arrangemanget i slutändan gick över förväntan och blev uppskattat av både bybor och besökare från andra håll.

– Det har varit mycket jobb, men roligt att se att det kom så mycket folk som skapade bra stämning. Det var inga sura miner. 

Arrangemanget gick i slutändan över förväntan och blev uppskattat av både små och stora besökare, såväl som tävlande.

Bernt var i gång redan 08.00 på morgonen för att hjälpa till och förbereda inför tävlingen. 

– Det är klart att man ställer upp när det händer något här i byn, menar han. 

Men han erkänner att det kurrade i magen när oset från hamburgarna på grillen svävade förbi runt lunchtid. Eftersom kön slingrade sig lång under hela dagen fick hungern stå tillbaka tills tävlingarna var över. Mellan starterna skulle startmattor läggas till rätta och bortsprutad snö skottas tillbaka. 

Alla var välkomna och många besökare valde att ta skotern till tävlingen i det fina vädret.

Bernt har varit aktiv i klubben i cirka 15 år och det är han som är ansvarig för lederna. Inför tävlingen var hans uppgift bland annat att ställa i ordning banan, men hjälpte till med det mesta runt arrangemanget. 

– Det här är lite som på prov, nästa år planerar vi för ett tvådagarsevenemang med middag och pubkväll på vår fina bygdegård i Kaxås. 

Snön yrde och stämningen var på topp då Offerdal Snöskoterklubb arrangerade tävling på sin klubbdag

Han menar att det är kul när det händer något i byn och vill gärna bidra till att skapa fler roliga arrangemang tillsammans med andra aktörer i byn.

 Tack vare sponsorer, dragracingåkare, funktionärer och sist men inte minst all publik blev det en kanondag. 

– Nästa år ses vi igen och det som inte var 100 denna gång. Blir ännu närmare 100 då, meddelar Offerdals Skoterklubb.

Hamburgerförsäljningen gick som smör i solskenet.

 

Powered by Labrador CMS