Offerdals spelmanslag med Ann-Sofie Thoresson på sång.

Bejublad föreställning På drift med Swift i Ede

EDE (JT) På lördagseftermiddagen gästades Ede av en riktig storstjärna. I alla fall av föreställningen om kopplingen mellan Taylor Swift och Offerdal, På Drift med Swift. Det var en väl sammansatt show med en hel del oväntade inslag.

Publicerad

För några år sedan cirkulerade det tidningsartiklar om att världsstjärnan Taylor Swift härstammade från Söderåsen i Offerdal. Nu beslöt sig Offerdals hembygdsförening att se om det fanns någon bäring i ryktet, och började släktforska. 

Med utgångspunkt i Olof Torsson och hans maka Elisabet från Offerdal bjuds vi på en väldigt intressant historieberättelse om när Olof blev landsförvisad på grund av ett lättare brott och hamnar i New Sweden, en svensk-holländsk koloni i USA på 1600-talet. 

Vi får även en alternativ historia som ska förklara släktskapet med Taylor om den första inte visar sig stämma. Det är nästan helt fullsatt på församlingsgården, och under historieglimtarna sitter publiken andäktigt tyst. Det är snyggt berättat av Sara Swedenmark från hembygdsföreningen, och väl sammanvävt med musikinslagen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS