Ett 70-tal Aspåsbor mötte upp för att rädda sockenstugan.

Aspåsbor protesterade mot försäljning av sockenstugan

ASPÅS (JT) Sockenstugan i Aspås ska vara kvar. Den får inte säljas. Under torsdagskvällen infann sig ett 70 tal bybor nära kyrkan i Aspås för att manifestera emot kyrkofullmäktiges beslut att göra det möjligt att sälja fastigheten

Publicerad

– Jag blir riktigt förbannad över kyrkofullmäktiges beslut att göra det möjligt att sälja sockenstugan. Och det gör man utan att tillfråga byborna i Aspås. Man kör över folk. Mitt förtroende för politiken är förbrukat. 

Det sade Mia Sandström Gabrielsson som kom tillsammans med maken Andreas Gabrielsson för att protestera emot den eventuella försäljningen. 

De var ett par av ett 70-tal bybor som samlades vid sockenstugan där Lisa Whass, ordförande i Församlingsrådet ledde manifestationen som blev en samling där protesten blev tydlig men där det också utvecklade till ett småtrevligt arrangemang med sång och glögg. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS