Eva Arthursson och Anette Johansson sålde lotter under dagen.
Eva Arthursson och Anette Johansson sålde lotter under dagen.

Alzheimerdagen uppmärksammades i Krokom

KROKOM(JT) Alzheimerdagen 2023 uppmärksammades lite extra i Krokom i år. Med en mycket inspirerande och gripande föreläsning och tre olika stationer med musik samt ett lotteri blev det en väl sammansatt dag.

Publicerad

Författaren Jannika Häggström inledde dagen med en ömsint föreläsning kring sin bok ”Som får ditt hjärta att sjunga”. Hon har tidigare arbetat på ett demensboende och hon tyckte att det pratades för mycket om de negativa aspekterna gällande demenssjukdomar. 

Så hon ville lyfta allt det vackra, att prata om allt det där som gör det värt att kliva upp ur sängen. Hon berättade levande om kvinnan som trodde att branddörren var en dörr till sommarstugan i hennes barndom, och om hon som inte kunde greppa att hennes älskade hade gått bort flera år tidigare, och som Jannika uppmuntrade till att skriva ett kärleksbrev. 

Då fick personen ro i själen, och Jannika fick samtidigt höra att det var det sätt som de hade konverserat på när de först hade träffats, då maken hade varit soldat. Vi fick flera andra porträtt, varvat med sånger med budskap – allt ifrån Tove Jansons ”Höstvisa till Ronny Erikssons ”Pessimistkonsulten”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS