Kommunens fastighetschef Tomas Nilsson har sekretessbelagt det avtal han tagit fram med ett bolag om nyttjande av kommunens mark för 16 vindkraftverk.

Beslut om direktupphandling saknas i Krokom

Underlag för direktupphandling gällande juridiskt ombud saknas i kommunens vindkraftsaffär. Överenskommelsen med Maqs advokatbyrå gjordes via mejl av Krokoms kommuns fastighetschef Tomas Nilsson.

Publicerad

Jämtlands Tidning begärde för ett par veckor sedan ut beslutsunderlaget för direktupphandlingen av den Stockholmsbaserade advokatbyrå som skulle ta fram ett nytt avtal till Affloardal Energi och Krokoms kommun. Det visar sig att det inte finns något beslut om en direktupphandling utan det är fastighetschefen Tomas Nilsson som genom en mejlkontakt anlitat advokatbyrån. Tomas Nilsson skriver i beställningen:

”Hej Jessica! För ett antal år sedan hjälpte du mig (och Krokoms kommun) med att arbeta fram ett arrendeavtal för vindkraft. Nu har vi en annan arrendator (Vattenfall) som har sina önskemål om hur arrendeavtalet bör vara utformat. Min undran är om du har möjlighet att hjälpa mig även denna gång? Det jag behöver hjälp med är att bevaka så vi inte hamnar i en sämre position jämfört med befintligt avtal, belysa vilka skillnaderna är mellan avtalen och om det är något vi bör försöka få till en ändring på” Mvh Tomas Nilsson

31 500 kronor har Maqs advokatbyrå fakturerat hittills för avtalet, enligt uppgifter från kommunen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS