SM-finalisten Renate Alstad driver sitt konditori på Magneten i Krokom.

Två jämtländska glassmästare tävlar i årets glass-SM

LÄNET (JT) På tisdag är det dags för Glass-SM igen. Två jämtländska glassföretag är med i finalen i år: Renates Konditori i Krokom och Jämtlands Gelato i Östersund. Totalt tävlar 30 stycken från hela Sverige i finalen.

Publicerad

Glass-SM hålls på Gastronord, som är en stor mässa för mat och dryck. Den hålls i Älvsjö och arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. En av mässans kanske mest uppmärksammade tävlingar är just Glass-SM. De olika jämtländska glass tillverkarna har hållit sig långt framme genom åren. 

Förra året exempelvis, fick detta års finalister från Jämtland medaljer av olika valörer. Jämtlands Gelato vann tre brons. Renates konditori vann två silver och två brons. Båda dessa glassmästare har vunnit olika medaljer även under tidigare år. 

Även Glassbaren i Bräcke har varit med och tävlat tidigare år och då vunnit många medaljer, bland annat guld. De tävlande glassmästarna kommer i år att bedömas i fyra olika glasskategorier: Glassmästarens val, Chokladsorbet, Nougatglass och Arla Pro gräddfil. Jämtlands Gelato i Östersund drivs av Daniel Matthias, som också äger Grädda i Åre. Renates Konditori på Magneten i Krokom drivs av Renate Alstad. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS