Hana Lindholm hanterar 20 000 julkorvar till jul.

Full julrusch hos Änge Chark

ÄNGE (JT) 20 ton julskinka och sju ton prinskorv. Det producerar Änge Chark veckorna innan jul. Det är full fart i fabriken där bland annat Hana Lindholm kör fram julkorvar på löpande band.

Publicerad

1934 startade Evert Andersson Änge Chark som från början också var ett slakteri. Idag är inte slakteridelen kvar, men 90 år senare lever verksamheten vidare där produktionen handlar om förädling av den råvara som i huvudsak köps in från Nyhléns Hugoson i Alvik utanför Luleå som också äger Änge Chark sedan 2018. 

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS