Vd Ylva Andersson och styrelseordföranden Anders Sundin leder ett företag som delar ut en kvarts miljard till ägarna kommunerna Östersund, Krokom och Åre.

Jämtkrafts bolagsstämman godkände utdelning på 250 miljoner

ÖSTERSUND (JT) 250 miljoner kronor. Det får Jämtkrafts ägarkommuner Östersund, Krokom och Åre dela på vilket energibolagets bolagstämma godkändes på tisdagen.

Publicerad

För räkenskapsåret 2022 kunde det energibolag som omsätter drygt sex miljarder kronor dela ut 500 miljoner till ägarna där Östersund kommun som majoritetsägare fick 98 procent av det, totalt, 490 miljoner kronor. För räkenskapsåret 2023 halverades utdelningen till 250 miljoner kronor, vilket vd Ylva Andersson är nöjd över. 

– Det känns bra att ägarna valt att låta pengar stanna i bolaget med tanke på de investeringar vi gör, sade hon vid en pressträff under tisdagseftermiddagen. 

Hon syftar på projektet med nytt kraftvärmeverk i Lugnvik för 1,5 miljarder, ny 500 MW- ledning kopplat mot Midskog och Kattstrupeforsen som ska öka elleveranserna till Östersund och till det datacenter som ska byggas i Torvalla. Totalt handlar förstärkningarna om två miljarder. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS