Region JH beslutade om ytterligare ambulans till Ukraina

LÄNET (JT) Den nya konstellationen av regionstyrelse samlades i början av veckan för ett första sammanträde.

Publicerad

Redan tidigare under kriget i Ukraina har Region JH beslutat sända medicinteknisk utrustning, förbrukningsmaterial och även ambulanser. Nu ska ytterligare ett fordon som tidigare använts som ambulans skänkas till Ukraina.

– Det är glädjande att regionstyrelsen fattat detta beslut så att ambulansen kan göra fortsatt nytta i ett hårt prövat Ukraina. Ambulanser verkar tyvärr vara måltavlor i detta krig och då blir de snabbt en bristvara. Det en självklarhet för oss att fortsätta bidra med det vi kan, säger Bengt Bergqvist (S), regionstyrelsens ordförande.

Dessutom fattades beslut om att regionstyrelsens sammanträden även i fortsättningen delvis ska vara offentliga och alltså öppna för åhörare, för att skapa insyn och transparens. I första hand är det informationsärenden som kommer att vara öppna, beslut om vilka ärenden det gäller kommer att fattas av regionstyrelsens ordförande och presidiet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS