Tore Hansson, ordförande för RSMH, menar att köket i Backe är tillräckligt stort för att laga mat till alla äldreboenden, skolor och förskolor i hela kommunen, om en kris skulle kräva det.

Krisberedskap i kommunens storkök – mat för tio dagar

STRÖMSUND (JT) Ett krislager med mat som räcker i tio dagar och dieseldriven reservkraft ska säkerställa att alla äldreboenden, skolor, förskolor och hemtjänstvårdtagare i kommunen ska få mat även om krisen kommer.

Publicerad

Kommunens produktionskök har sammanlagt ett krislager med mat som räcker till kommunens äldreboende, skolor och förskolor i tio dagar.

– Det är ingenting vi har förberett nyligen, det har vi haft i flera år, berättar Jörgen Jönsson, kostchef på Strömsunds kommun.

Närmar sig någon vara bäst före datum så använder man den och köper nytt till krislagret. Konserverna består av konserver som gulaschsoppa, potatis och skinka samt pulversoppor och ris och pasta. Beroende på utvecklingen i världen kan det bli aktuellt att utöka lagret.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS