Tavlor av marielle morén inspirerade av musik

Kvinnliga konstnärer visade upp sina verk på Kärnan

ÖSTERSUND (JT) Det Jämtländska konstnärskollektivet Six female artists hade i helgen vernissage på Kärnan i centrala Östersund.

Publicerad

Kvinnorna skapar alla konst av helt olika genrer, utifrån olika inspiration och med olika metoder. Att just dessa sex kvinnor utgör kollektivet är lite av en slump.

–På något vis så tror jag att det är olikheterna som förenar oss även om det låter lite knepigt, vi trivs bra ihop, vi målar väldigt olika både i teknik och material. Det finns ingen konkurrens, allt är bara vänligt och trevligt. Det känns uppmuntrande att få vara med i det här gänget, berättar Maud Deckmar.

Six female artists- konstnärerna Maud Deckmar, Marielle Morén, Jenny Jejlid, Viveka Andersson, Marie Bergwall och Anna Klingbjer har ställt ut tillsammans i ungefär ett år nu. De träffas regelbundet för att prata om konst och planera inför kommande utställningar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS