Ung Reporter

Johanna Östlund från kulturföreningen Jamtlanta

Second handshop poppade upp på Tingshuset

ÖSTERSUND (JT) Johanna Östlund driver kulturföreningen Jamtlanta. Det är genom den som hon har sin några gånger per år återkommande second hand pop-up butik. Dit tar hon kläder för alla stilar och uttryck som hon antingen köpt in eller fått donerade till sig och säljer dom vidare.

Publicerad

MFemte november blev dagen för Jamtlantas höstmode. Johanna ockuperade tingssalen, alltså rummet med den stora scenen, på Tingshuset i Östersund. Där såldes jackor, mössor, tröjor, byxor klänningar, pins och mycket mer.

Att köpa kläder second hand har varit en stigande trend bland inte minst unga i flera år nu. Och det visar inga tecken på att sakta ner. Vilket är anledningen till att ett koncept såsom Jamtlanta kan gå så bra. Även om det är hårt jobb.

–Det är väl en veckas jobb inför det, ska göras reklam, gås igenom kläder, laga, sortera, fixa galgar och allt möjligt runt omkring, sen att sätta upp allt tar väl två dagar, säger Johanna Östlund.

Just nu är det bara Johanna som driver second hand butiken. Och det i ganska liten skala. Hon säger att som det ser ut just nu kan hon ha öppet varannan månad, nästa gång blir antagligen i februari. Drömmen är dock en butik på stan, kanske med mer än bara kläder.

Se videoreportaget om butiken

–Jag skulle gärna gå ihop med nån ifall nån annan kunde driva möbler och inredningsdelen så jag kan driva kläddelen, säger Johanna.

Johanna började sälja kläder second hand för länge sedan.

–Det började när jag gick på konstskola, för tio år sedan. Då började jag sälja kläder för att få pengar, sen var det så kul med second hand så jag fortsatte.

Framtiden för Jamtlanta är ljus. Det finns planer för nästa år att ha livemusik under tiden det är öppet. Antagligen lokala akter men det är inte omöjligt att det kommer upp något band från Stockholm.

Johanna har även en idé om att starta ett “klädotek.” Ett koncept då folk genom medlemskap ska kunna låna ett visst antal kläder varje månad. Ifall hon startar upp riktig butik kommer det bli verklighet, och det är inte omöjligt att det blir av inom pop up butikens ramar.

Powered by Labrador CMS