Kärnvapenbas i Östersund?

USA ut ur Republiken – miljön behöver generalernas klöver!

Innan sommaren ska riksdagen ha fattat beslut om det så kallade DCA-avtalet med USA. Det handlar om att Sverige ska bygga och delvis bekosta lager för vapen och baser på 17 orter i Sverige, bland dessa Östersund. USA:s lagar ska gälla för personalen. Inga restriktioner gäller för vilken typ av vapen som får lagras. Kärnvapen kan komma att finnas i vår omedelbara närhet. 

Vad är det som hänt med vårt land? 

Mitt under ett krig som sannolikt kommer att betecknas som folkmord av domstolen i Haag bjuder vi in nationen som möjliggör massutrotningen av palestinier i Gaza. Vi saknar den svenska gamla neutrala hållningen och en aktiv fredspolitik med teman som gemensam säkerhet, kärnvapenfria zoner och nedrustning. 

Kanon- och batongpartierna i regeringen sparar på allt utom försvar och rättsväsende. Vår tillit till staten och dess representanter minskar dramatisk. 

Tilliten förbrukas också av faktum som att Pål Jonson gått från att vara kommunikationsdirektör på vapenindustrins lobbyorganisation Säkerhets- och försvarsföretagen till att bli Sveriges försvarsminister, att Oscar Stenström gått från Nato-förhandlare till senior rådgivare åt Marcus Wallenberg, storägare i vapentillverkaren Saab, liksom att Christer Ahlström, tidigare generaldirektör för Inspektionen för strategiska produkter (ISP), det vill säga kontrollenheten för vapenexport, blivit senior rådgivare till vapentillverkaren Saab. 

Vart tog integritet och hederlighet vägen? 

USA ut ur Republiken – miljön behöver generalernas klöver! 

Stoppa DCA-avtalet! 

Johan Danielsson, charkuterist/slaktare, Östersund 

Nikolas Berg, ekopedagog, Tossviken 

Thorsten Laxvik, jordbrukare, Edsele 

Ina Troll, jordbrukare, Mattmar 

Peter Boije, kock och handledare, Östersund 

Peo Eriksson, biolog och poet, Näcksta 

Lena Runius Bergström, distriktsköterska, hedersdoktor, Östersund 

Powered by Labrador CMS