Laila gör allt själv. "Det bästa med jobbet är att komma hit ut. Här kan man meditera. Jag behöver inte tänka nånting."

Laila brinner för sin glutenfria bakstuga

VALNE (JT) I Valne har Laila Odin en liten stuga där hon enbart bakar glutenfritt.
– Jag kommer aldrig att sluta baka utan kommer att stå här med min rollator till sist. Då får du komma tillbaka för ett nytt reportage.

Nästan ända ute vid Alsenvägen i Valne har Laila Odin en av sina bakstugor, för på tomten finns alltså inte bara en, utan två bakstugor där hon producerar sina tunnbröd. 

– Jag måste ha en egen stuga för det glutenfria, annars blir det kontaminerat. Det får inte ens komma nära något med gluten. Allt annat bak sker i den andra stugan, säger Laila.

Hon visar produkterna hon använder när hon bakar. Förutom glutenfria mjölblandningar använder hon glutenfri havredryck och kokosfett istället för smör, vilket innebär att tunnbröden inte bara är fria från gluten utan även från mjölkproteiner.

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS