Laila gör allt själv. "Det bästa med jobbet är att komma hit ut. Här kan man meditera. Jag behöver inte tänka nånting."
Jenni Andersson
Laila brinner för sin glutenfria bakstuga
VALNE (JT) I Valne har Laila Odin en liten stuga där hon enbart bakar glutenfritt.
– Jag kommer aldrig att sluta baka utan kommer att stå här med min rollator till sist. Då får du komma tillbaka för ett nytt reportage.
Nästan ända ute vid Alsenvägen i Valne har Laila Odin en av sina bakstugor, för på tomten finns alltså inte bara en, utan två bakstugor där hon producerar sina tunnbröd.
– Jag måste ha en egen stuga för det glutenfria, annars blir det kontaminerat. Det får inte ens komma nära något med gluten. Allt annat bak sker i den andra stugan, säger Laila.
Hon visar produkterna hon använder när hon bakar. Förutom glutenfria mjölblandningar använder hon glutenfri havredryck och kokosfett istället för smör, vilket innebär att tunnbröden inte bara är fria från gluten utan även från mjölkproteiner.