Isabelle Eriksson, Karin Jonsson och Andreas Karlsson från Liens Lantgård på Tysjöarnas naturreservat.

Nödrop från lantbruket: Fler gårdar behövs när köttet sinar

KÄNNÅSEN (JT) Intresset för samtliga animalieprodukter ökar stadigt. Samtidigt råder nötköttsbrist på grund av att slakten av nötkreatur har minskat.
– Det måste bli lättare att starta upp gårdar, anser Isabell Eriksson, praktikant på Lien Lantgård.

Publicerad

Det är LRF som i en ny rapport konstaterat att intresset för kött ökar stadigt – men att tillgången minskar.  Det pratas till och med om svensk nötköttsprist.
Andreas Karlsson och Karin Jonsson driver Lien Lantgård sedan 2015. Vi slår oss ned över en kopp kaffe tillsammans med Isabelle Eriksson, som är praktikant på gården. 

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS