Daniel Kock visar upp den nya korvhacken - med en kostnad på 3 miljoner kronor den största enskilda investeringen som gjorts i företagets historia.

Änge Chark gör historiskt stor investering

ÄNGE (JT) En oroväckande utveckling med minskad tillgång på kött. Ändå väljer ägaren Nyhléns Hugosons AB att investera i en fabriksny maskin – för första gången i Änge Charks historia. En korvhack för tre miljoner kronor.  
– De tror på oss, och tycker det är värt det för att säkerställa produktionen, säger platschef Daniel Kock.

Publicerad

Det har varit tuffa år. Torkan 2018 ledde till en nedgång på antalet djur, och därefter kom pandemin följt av Rysslands invasion av Ukraina, med ännu större påverkan på omvärlden. Även om branschen på flera sätt hämtat sig efter dessa händelser, så brottas man nu med än större utmaningar.

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS