Ung Reporter

Leon 2 år tycker det var kul att springa med kusinen Emmy

Nästan 600 knattar knatade runt Badhusparken

ÖSTERSUND (JT) Intresse var stort för att delta i lördagens Knatteknatet i Badhusparken. 572 deltagare var anmälda till den första upplagan av tävlingen i Östersund.

Publicerad

En solig lördag som bjöd på äkta sommarväder gav perfekta förutsättningar när knattarna fick springa i Badhusparken. En fin dag för både stora som små.

Nästan 600 knattar passade på att i ett fantastiskt vårväder springa det första Knatteknatet i Östersund

En varm dag med strålande sol gav perfekta förutsättningar under den första upplagan av Knatteknatet i Östersund. Loppet är ett samarbete mellan MAI (Malmös allmänna idrottsklubb) och diverse lokala föreningar runt om i Sverige. Det är ett arrangemang riktat för de mindre barnen.

En dag för både stora som små

Knatteknatet har genomförts i flera andra städer tidigare, men nu var det Östersunds tur att få arrangera ett lopp för de allra minsta. Barn mellan tre och tolv var välkomna att delta i lördagens knat. Yngst av alla var kanske Leon 2 år. På frågan vad som var det bästa med att vara med och springa säger han:

–Springa med Emmy.

Emmy är för den som inte vet Leons kusin. Theo 8 år var också med på knatteknatet, han får frågan om han vill vinna och säger:

Theo och Frans med mamma och pappa inför start.

–Nej. Inte vinna, men kanske komma tvåa eller nåt, inte komma etta, etta känns lite tråkigt.

Theo hade sällskap av sin lillebror Frank 3 år som skulle springa under dagen. Kantteknatet vill vara en familjedag där alla springer tillsammans och har kul. Barnen får röra på sig och det finns en gemenskap mellan alla deltagare. Dricka och en medalj efter målgång ingår.

Syftet med Knatteknatet är att få unga att röra på sig och må bra. Denna gång var det ÖGIF Friidrott som var samarbetspartner när Knattarna skulle få springa i Östersund. Fredrik Lindberg var tävlingsledare under dagen. Han var väldigt nöjd med intresset och säger:

Fredrik Lindberg, tävlingsledare under dagen var mycket nöjd med intresset inför lördagens lopp.

–Vi hade som ett mål att 200 deltagare skulle vara med, det har vi slagit rejält. Framför allt nu sista dagarna har det kommit ganska många anmälningar, det är ju mycket tack vare vädret. Men sen är det tydligt att intresset för den här typen av lopp har funnits.

Med en riktig sommarsol och många glada miner var det något av en folkfest när länets barn fick springa i Badhusparken. En dag för stora som små där alla kunde vinna och rörelseglädjen var på topp.

Powered by Labrador CMS