Lars Ocklind, ICA-handlare i Åre har överklagat kommunens beslut att han inte ska få kalla butikens egenodlade grönt för Fjällodlat (arkivbild).

ICA i Åre står på sig kring Fjällodlat - har överklagat kommunens beslut

ÅRE (JT) JT var tidigare i år först med att rapportera att Åre kommun tog striden med ICA-butiken i Åre rörande fjällodlade grönsaker. ICA-butiken har sedan något år odlat sallad och kryddor i en container i närheten av butiken och sedan sålt dessa med märkningen “Fjällodlat”. Det har kommunen menat varit falsk marknadsföring och vilseledande för kunderna.

Publicerad Senast uppdaterad

Åre kommun beslutade tidigare i år om ett föreläggande om förbud för ICA-butiken att kalla de container-odlade varorna Fjällodlat. ICA:s jurister delade inte uppfattningen om att det rörde sig om vilseledande marknadsföring och namnet blev kvar. Lars Ocklind, VD på ICA i Åre berättar om hur läget ser ut just nu.

– Vi fick ett föreläggande om att namnet skulle tas bort den 5 juli men vi gick vidare till Svensk Handel och deras jurister så nu får vi se. Det vore så häftigt om vi kunde vinna det här, säger Lars.

ICA-butiken överklagade kommunens beslut och nu är det bara att vänta på domslutet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS