Elever från Handelsprogrammet på Hjalmar Strömerskolan medverkade på migrantmässan Foto: Catrin Sjögren

Migrantmässa i Holland lockade sex familjer till Strömsund

STRÖMSUND (JT) Holländare var i fokus när Näringslivskontoret besökte den stora Migrantmässan i Holland för att locka nya invånare till kommunen.

Publicerad

I konkurrens med tio andra inlandskommuner och över 13000 besökare på mässan kan Strömsunds kommun nu vänta på att sex familjer kommer på besök till sommaren.

–Vi har tidigare träffar några familjer som nu har köpt hus i Hoting. De vill ge sin familj en trygg och lugn uppväxt. Om de bara har jobb så kommer de direkt. De håller på att lära sig svenska, berättar Catrin Sjögren, näringslivsutvecklare.

–Ett par väntar första barnet den andra familjen har flera barn och en ung familj vill skaffa barn för att ge det en trygg uppväxt. Vi har mött många människor och det är viktigt att påpeka att man inte flyttar från något utan till något och hittar det ställe som man söker. Vi har deltagit på mässan i många år, och det har givit resultat, säger Catrin Sjögren.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS