Ledande SD-politiker i länet åtalas för hets mot folkgrupp

ÖSTERSUND (JT) En av Sverigedemokraternas toppnamn i Jämtland har åtalats för hets mot folkgrupp sedan han enligt uppgift bland annat hyllat Adolf Hitler på sociala medier. Nu har han tvingats att lämna partiet med omedelbar verkan.

Publicerad

Under tisdagen kom uppgifter om att ledande en SD – politiker i 50-årsåldern i länet åtalats för hets mot folkgrupp sedan han dels påstås ha hyllat Adolf Hitler på en rysk hemsida, dessutom publicerats kränkande uppgifter om färgade människor som han liknat som apor. Bland publiceringarna fanns uppgifter om att ”Adolf Hitler var en ädel person”.

Nu uppger Marcus Danielsson, pressansvarig för SD för JT, att mannen har uppmanats att självmant lämna partiet och han har strukits från alla valbara platser inför valet i höst.

Marcus Danielsson uppger att mannen i fråga har berättat för den lokala styrelsen att han var anmäld för hets mot folkgrupp och att det var för en bild som lagts ut på ryska sociala media VK för ett flertal år sedan. Han har berättat att bilden (eller bilderna) lagts ut i hans namn men utan hans vetskap. Polisen beslagtog hans dator och telefon för att genomsöka dem, men hittade enligt honom inget som bekräftade misstanken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS