140 elever går på Sonfjällsskolan i år. Lokalerna i huvudbyggnaden har ett stort behov av renovering och alvarliga brister i ventilationen. Kommunledningsutskottet föreslår en renovering för 60 miljoner kronor av 3 200 kvadratmeter av Sonfjällsskolans huvudbyggnad och utemiljö.

Sonfjällsskolan kan renoveras för 60 miljoner

Kommunledningen i Härjedalen förslår en satsning på 60 miljoner till en omfattande renovering av Sonfjällsskolan i Hede. Redan till hösten kan arbetet sättas igång om kommunfullmäktige beslutar det på sitt sammanträde den 29 mars.

Publicerad

Kommunfullmäktige i Härjedalen föreslås anslå 60 miljoner kronor till renoveringen av Sonfjällsskolan i Hede. Frågan behandlades i dag torsdag av kommunledningsutskottet, som förväntas föreslå att projekteringen inleds för att få en detaljerad inblick i renoveringsarbetet. 

- Om det blir så är det underbart. Så länge det slutliga beslutet inte är taget så sitter jag lugnt i båten, men när beslutet tas då kommer det höras jubel från mig och hela personalen, säger Agnetha Ljungsparr, rektor på Sonfjällsskolan i Hede.  

Det är 140 elever som går på Sonfjällsskolan läsåret 2020-2021. Lokalerna i huvudbyggnaden har ett stort behov av renovering och alvarliga brister i ventilationen. Kommunledningsutskottet föreslår en renovering för 60 miljoner kronor av 3 200 kvadratmeter av Sonfjällsskolans huvudbyggnad och utemiljö. Renoveringen gör att skolans verksamheter kan nyttjas bättre. Simhall, sporthall, skolkök och matsal undantas från renoveringsprojektet. I samband med renoveringen flyttar folkbiblioteket från skolan. Ett skolbibliotek blir kvar på skolan.  Byggtiden beräknas till ett år. Byggstart planeras till hösten 2021.  

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS