– Vi är inte glada, detta är bedrövligt. Det är rätt underligt att turismen ska få styra. Här i Hedebygden bor det runt 1300 bofasta som betalar skatt och i Vemdalen inte ens hälften, säger Olivia Söderlund, ordförande i Hede Företagargrupp med klart irriterad stämma.

Hedeföretagare rasar över beslut om ambulansen

HÄRJEDALEN (JT) Regionens hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat att flytta ambulansverksamheten i Hede till Vemdalen. Nu rasar företagarna i Hede över beslutet.

Publicerad

– Vi är inte glada, detta är bedrövligt. Det är rätt underligt att turismen ska få styra. Här i Hedebygden bor det runt 1300 bofasta som betalar skatt och i Vemdalen inte ens hälften. Här har vi Hedegården där äldre bor, vi har apoteket och inte minst ett antal industriföretag, säger Olivia Söderlund, ordförande i Hede Företagargrupp med klart irriterad stämma.

Ursprunget handlar om att ambulanspersonalens nya dygnsarbetstid har fått personal att säga upp sig. Det ska vara elva personer, idag är de tre som jobbar på ambulansen i Hede. I samma veva vill regionen nu flytta ambulansen från Hede till Vemdalen. 

Vad kommer detta att betyda för Hede? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS