Den nya virkesterminal mellan Ytterhogdal och Överhogdal invigdes på tisdagen. Det är Inlandsbanan AB som tillsammans med logistikföretaget Loadex som nu erbjuder timmertransporter från Hogdalstrakten.

Virkesterminal invigd i Härjedalen

HÄRJEDALEN (JT) En ny virkesterminal mellan Ytterhogdal och Överhogdal invigdes i veckan. Det är Inlandsbanan AB som tillsammans med logistikföretaget Loadex som nu erbjuder timmertransporter från Hogdalstrakten.

Publicerad

Det är den tidigare grusgropen, och inte minst järnvägsvagnskyrkogården som JT berättade om i augusti 2020, som nu ska användas för att frakta timmer via järnväg. 

Man hoppas att runt 200 tåg per år, från terminalen, ska kunna spara in runt en miljon liter diesel och år, vilket innebär ca 2700 ton CO2 ekvivalenter/år. 

Terminalen har nära 1500 meter järnvägsspår i en rundkörsbana och på det drygt 25 hektar stora området kommer förutom lagring även lastning och lossning av virke, flis och grot att ske. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS