Svegs flygplats föreslås bli beredskapsflygplats. Härjedalens kommun håller nu på att bilda ett kommunalt aktiebolag då det krävs för att behålla statusen som Härjedalens enda reguljära flygplats.

Svegs flygplats föreslås bli beredskapsflygplats

HÄRJEDALEN (JT) Svegs flygplats, Härjedalen Sveg Airport, föreslås bli beredskapsflygplats. Dessutom håller Härjedalens kommun på att bilda ett kommunalt aktiebolag för driften av flygplatsen, då en statlig utredning kräver det för att fortsatt få statliga stöd.

Publicerad

– Kommunen har drivit flygplatsen sedan 1971. Nu kommer vi att gå över i bolagsform då en statlig utredning har lagt fram det som krav för att erhålla statliga stöd, berättar Lars-Olof Mattsson, (M) ordförande för samhällsutskottet i Härjedalen. 

Vad innebär detta i praktiken för flygplatsen? 

– Målbilden är tydlig, staten tillför 107 miljoner för att hela det svenska flygplatssystemet ska kunna fungera som önskat. Svegs flygplats pekas ut och föreslås bli beredskapsflygplats. Detta handlar om allmänviktigt flyg som sjuktransporter, brandflyg, blåsljusflyg och även Försvarsmakten. Det är otroligt viktigt för oss att vi blir en beredskapsflygplats, menar Mathias Wiberg, flygplatschef på Härjedalen Sveg Airport.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS