"Det är skönt att vara tillbaka på rätt ställe", säger Maria Bergenvass och fortsätter.
"Det är mycket blod, svett och tårar bakom det nya huset. Dessutom har Christopher varit här uppe sedan i våras och byggt".

Restaurang Toppen har rest sig ur askan

VEMDALEN (JT) För tre år sedan brann restaurang Toppen på Skalsfället i Vemdalsskalet ner till grunden. Före jul slog paret Bergenvass åter upp portarna, likt en fågel Fenix.

Publicerad

– Det är skönt att vara tillbaka på rätt ställe, säger Maria Bergenvass och fortsätter. Det är mycket blod, svett och tårar bakom det nya huset. Dessutom har Christopher varit här uppe sedan i våras och byggt. 

Det är paret Maria och Christopher Bergenvass som tillsammans med Christophers mor Marita Söderström äger och driver restaurang Toppen uppe på Skalsfjället. Det är precis tre år sedan den gamla restaurangen brann, den 10 januari 2021. 

– Vi har haft tre kämpiga år. Inte bara branden, en vän och kollega dog på väg från arbetet vårvintern 2021, berättar Christopher Bergenvass medan han förbereder en stång för att fästa upp lampor som ska lysa upp framför matluckan mellan köket och baren. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS