"Vi tar detta på största allvar och arbetar, med stöd av experter, för att om möjligt ta reda på omfattningen", säger kommunchef Gunnel Gyllander.

Personuppgifter på villovägar efter IT-attacken i Härjedalen

HÄRJEDALEN (JT) Information har tagits från Härjedalens kommuns IT-system, men kommunen kan inte se vilken information det handlar om. Informationen som läckt ut kan innehålla personuppgifter.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi tar detta på största allvar och arbetar, med stöd av experter, för att om möjligt ta reda på omfattningen, säger kommunchef Gunnel Gyllander. 

Härjedalens kommun har gjort en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten, IMY. Intrånget är också polisanmält. Det var dagen före julafton som Härjedalens kommun drabbades av en IT-attack, som låst stora delar av Härjedalens kommuns datasystem. 

– Nu börjar systemen successivt komma i gång även om mycket arbete fortfarande återstår. Distribution av nya lösenord för inloggning i datorer och andra enheter pågår för fullt samtidigt som det intensiva arbetet med att återställa systemens funktionalitet pågår, berättar Gunnel. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS