Från en av Marika Renhuvuds föreställningar, Akti lij.

Marika fick fackligt kulturstipendium

FUNÄSDALEN (JT) Marika Renhuvud som är bosatt i Funäsdalen har fått ett stipendium på 15000 kronor från Byggnads. Det ska hon använda till att utveckla sitt skapande, och hon drömmer om ett kulturcentrum i Funäsdalen.

Publicerad

Syftet med stipendiet är att lyfta kulturen i samhället som en stolt och levande tradition, skriver Byggnads i ett pressmeddelande. Marika var den enda från länet som fick del av stipendiepengarna.

Marikas mor är från Mittådalens sameby, och hennes far är från samebyn i Idre, så hennes samiska arv och den samiska kulturen ligger henne lite extra varmt om hjärtat. Hennes sambo är från Funäsdalen så när han föreslog att de skulle flytta till Härjedalen så nappade hon direkt.

–Allt jag gör grundar sig i den samiska kulturen och den samiska själen, musiken, rörelsen i dansen och absolut tankar. Jag får inspiration från naturen, från samiska tecken, dikter och ord, säger hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS