Eleverna Zakarias Pettersson, Sofie Sievertsson och Hilda Westerling-Hansson och kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander tillkännagav namnet på SOT-punkten.

Blixten räddar Lillhärdal om strömmen går – många deltog i invigning av SOT-punkt

Lillhärdal (JT) Den nya SOT-punkten (Service- och trygghetspunkten) invigdes i Lillhärdal på lördagen. Med underhållning av bandet Emmas, demonstration av bandvagn, räddningstjänstutrustning och av Polisens verksamhet, samt fiskdamm, hamburgare och tillkännagivande av SOT-punktens nya namn, blev det lite av en folkfest.

Publicerad

En SOT-punkt finns som en säkerhet om det till exempel blir strömavbrott. Det är skoterklubben, Lillhärdalsbuda (den lokala ICA-butiken) och kommunen som står för drift och underhåll av den, och den är placerad bakom ”buda”. Linnéa Rohlin, landsbygdsutvecklare på Härjedalens kommun, berättade att det är den tredje i länet, och att den även går att koppla till en drivmedelsanläggning.

Mikaela Karlsson är butiksföreståndare och tycker att det är ett stort lyft för byn:

– Jag är överlycklig, den kommer att rädda mig från panik med livsmedlen varje gång det blir strömavbrott, det är jätteskönt att den är på plats, sade hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS