Åke Remén, kostchef på Härjedalens kommun. Foto: Privat.

Nyttigare förskolor i Härjedalen

SVEG (JT) Härjedalens kommun har tagit fram en rutin som ska leda fram till mindre socker i maten på förskolor och fritids. Åke Remén är kostchef och ser många hälsovinster med det.

Publicerad

Livsmedelsverket kommer med riktlinjer vad barn bör äta. Rutinerna som kommunen nu har tagit fram har de jobbat med en lång tid, och gör det lättare för förskolor och fritids att följa rekommendationerna. Bland annat så ska inte förskolor och fritidshem servera läsk, godis och glass. Små saker kommer att ändras, som att nyttigare bröd ska bakas eller bytas ut till ett bättre alternativ. Kräm ska vara osötad, och produkter som O'boy och sylt till gröten tas bort, och bär ska serveras istället. Föräldrar ska kunna bjuda barnen på glass och veta att de inte fått glass redan innan på förskola och fritids. 

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS