6 mars drabbades Härjeåns pelletstillverkning av en brand som stoppade produktionen men nu är verksamheten igång. Foto: Härjeåns Energi.

Pelletsfabriken i Sveg igång efter branden

SVEG (JT) Den 6 mars i år eldhärjades pelletsfabriken i Sveg men efter ett långt produktionsstopp har verksamheten nystartat.

Publicerad

Härjeåns ekonomichef Anders Wiklund uppger för JT, att efter branden som totalt stoppade produktionen av pellets, har de anställda arbetat med andra uppgifter och att fabriken fick lägga om planeringen.

– I stället för att driva produktion i fabriken och köra över sommaren när vi normalt gör underhållsinsatser, så tidigare lade vi det vi kallar för revision till våren i år. Personalen har fått jobba med reparationer och tagit ut lite semester, säger Wiklund.

Han säger om branden att det var olycklig att spridningen blev stor, men nu är skadorna reparerade och produktionen går för fullt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS