- Detta var väntat, men det är så skönt att vi fått beskedet. Nu vi kan köra igång med VA 2025, säger en sprudlande Lars-Gunnar Nordlander (s) kommunalråd i Härjedalen.

Härjedalens kommun fick låna 500 miljoner till VA-projekt

500 miljoner kronors lån beviljat. I tisdags eftermiddag kom glädjebeskedet från banken. Nu finns pengarna till genomförandet av den omfattande satsning på VA-anläggningar i Härjedalens kommunen.

Publicerad

- Detta var väntat, men det är så skönt att vi fått beskedet. Nu vi kan köra igång med VA 2025, säger en sprudlande Lars-Gunnar Nordlander (s) kommunalråd i Härjedalen.

Det är Kommuninvest som lånar ut den halva miljarden som behövs till VA 2025 projektet under de kommande sex åren. 2027 beräknar man att vara klara med byte av överföringsledningar från Tänndalen, Ramundberget och Bruksvallarna till Funäsdalen samt i Vemdalsområdet. Det kommer att byggas nya avloppsreningsverk i Funäsdalen, Sveg och Vemdalstrakten.

- Det var strålande nyheter. I dag kan vi vara extra nöjda med dagens arbete. Nu blir det mera konkret även om vi jobbat med projektet de senaste åren, säger en mycket nöjd Sofia Nisses, VA-chef på Vatten och Miljöresurs AB som driver projektet VA 2025 i Härjedalen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS