Jubel i Hallen när beskedet kom från Landshövding, Marita Ljung. Sänkta hastigheter i Hallen. Från vänster: Tina Klintevall, Caroline Karlsson, Eva Norrlander med hunden Gumman, Anna-Karin Karlsson, Rickard Lindholm och Mikael Jönsson.

Jubel i Hallenbygden – Sänkt fart genom byn

HALLEN (JT) Hastigheterna sänks i Hallen från och med tisdagen den 21 november. Jubel i Hallenbygden när beskedet från landshövding, Marita Ljung, kom i tisdags. En mångårig kamp för sänkta hastigheter är nu till ända.

Publicerad Senast uppdaterad

– Folk vågar inte ens gå över 321:an vintertid till butiken. Barn, gamla och rullstolsburna har svårt att hinna med när bilarna kommer i 80, 90 knyck, det saknas ett övergångsställe där, konstaterar Tina Klintevall, ordförande i Hallens Vägförening.

Det är i första hand vägarna runt Hallens Kyrkskola som nu får hastigheten 30 km/h vardagar mellan 07.00 och 17.00, övriga tider är det 50 som gäller. Dessutom sänks hastigheten på ett avsnitt längs 321:an förbi ICA butiken i Hallen till 30 km/h under tiden butiken är öppen. Även på Jannevägen och Bjurgatan är det 50, dygnet runt som gäller, från och med 21 november.

– Nu hoppas vi att de har fartkontroller här framöver för att de nya hastigheterna ska efterlevas, poängterar Tina.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS