Ewa Faxén har längtat efter att Mötesplats Kupan skulle öppna igen och hälsade självklart på första dagen. Margareta Ahlsten och Eva Atleström från Röda Korset var de som jobbade ideellt denna dag då alla intäkter gick till att hjälpa Ukraina.

Kupan i Hallen stöttar Ukraina med insamling

HALLEN (JT) Kriget i Ukraina påverkar alla. Många vill hjälpa till men ibland kan det vara svårt att veta hur. Genom Röda Korset drivs Kupan i Hallen och här kan de som vill hjälpa och samtidigt hitta något fint att återvinna eller köpa en lott med fina stickade vinster.

Publicerad

Det var medlemmarna lokalt som direkt bestämde att alla intäkter skulle gå till akuthjälp Ukraina. Mötesplats Kupan i Hallen är en mötesplats som drivs helt ideellt och alla pengar som kommer in går till att hjälpa. Efter att ha haft stängt sedan november förra året öppnade de igen denna vecka. På eget initiativ har medlemmarna alltså beslutat att allt som kommer in ska gå till akuthjälp Ukraina. Och allt går verkligen till hjälpen.

– Ingen tar betalt för något, allt är ideellt berättar Eva Atleström som tillsammans med Margareta Ahlsten har ansvaret onsdagar.

– Vi bjuder på fika och kaffe som vi köper för egna pengar. Inga kostnader går till verksamheten och vi har en billig hyra.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS