Egil Nielsen i sin baskettröja från Basketligan Special.

Lyckat resultat för arvsfondsprojektet Arena Paraidrott

LÄNET (JT) Parasport Jämtland-Härjedalens treåriga arvsfondsprojekt håller på att avslutas. Genom olika insatser har de ökat antalet aktiva med funktionsnedsättningar i idrottsföreningar i länet med 47,5 procent.

Publicerad

Projektets mål har varit att fler personer med funktionsnedsättning ska bli en del av jämtländsk idrottsrörelse. Under projektets gång har 19 pilotföreningar fått extra stöd. Dessa föreningar var intresserade av att utveckla eller starta upp paraverksamheter, vilket 14 av dem lyckades med. Några av utmaningarna var ledarbrist och ont om tillgång till halltider.

Under dessa tre år har Leif Danielsson och de personer som varit anställda inom projektet genomfört ett antal olika insatser. Exempel på detta är aktivitetsdagar, prova på tillfällen, ledar- och tränarutbildningar, samt en mobil idrottsskola.

— Vissa av insatserna har fungerat bättre än andra. Ett vinnande koncept var att besöka länets anpassade grundskolor och den anpassade gymnasieskolan. Här sökte vi upp målgruppen med vår mobila idrottsskola för att väcka intresse och hjälpa dem vidare till en idrottsförening.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS