Kyrkoherde Håkan Thoresson krönte Lea Lundholm, från Laxsjö, till Jämtlands Lucia 2021.

Jämtlands Lucia kröntes i Frösö kyrka

FRÖSÖN (JT) Under söndagens högmässa i Frösö kyrka kröntes Lea Lundholm till Jämtlands lucia 2021. Knappt hundra personer närvarade i kyrkan.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag var lite nervös innan, men nu känns allt lugnt. Det flöt på bra i kyrkan förutom att prästen sa att han skulle viga mig, nämner Lea Lundholm efter kröningen och fortsätter. Det var fint att kröningen ägde rum i kyrkan.

Någon av tärnorna berättade om en nästan sömnlös natt, det var en stor dag i dag och ändå dan före dan, under luciadagen väntar ett späckat schema. Flera vänner, föräldrar och syskon hade sökt sig till Frösö kyrka, så även 2019 års lucia, Olivia Franzon.

– Det är tradition att föregående lucia är med vid nästa kröning, det var fridfullt och stillsamt och det kändes verkligen att nu är julen på väg, sa Olivia Franzon, och hjälpte luciamamman Angela Murén att besmycka alla sju. Smyckets form har varit med sedan 40-talet och är framtaget av Larssons Guld. Tärnornas smycken är tillverkade i silver och lucians är guldpläterat.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS