Ung Reporter

Kristoffer Rösel och Noah Blokken Maldal från Meldal FK tycker Storsjöcupen är bäst.

Storsjöcupen invigdes i regnet på Stortorget

ÖSTERSUND (JT) Storsjöcupen invigdes tisdag kväll, traditionsenligt första veckan i juli. Över 400 lag med 6000 spelare från 7 olika nationer deltar i årets upplaga av Storsjöcupen som pågår mellan femte och åttonde juli.

Publicerad Senast uppdaterad

De deltagande lagen samlades och genomförde en marsch från Österängsparken fram till Stortorget där cupen invigdes med både tal och sång.

Storsjöcupen har spelats sedan starten 1972, med undantag för åren med Corona då det varit uppehåll.

Storsjöcupen invigdes under tisdagen, kvällen före första matchstart. De deltagande lagen samlades på Österängsparken innan de marscherade i tåg fram till Stortorget. Där fick åskådare se lagen samlas för att inviga årets upplaga av cupen med presentationer av de deltagande länderna, tal av Storsjöcupens president och spelning av artisten Bell.

Det var en mäktig syn när alla lag marscherade till Stortorget

Årets upplaga är inte någon liten historia; 423 lag med 6541 spelare totalt från 7 olika nationer. Alla dessa pojkar och flickor ska tillsammans spela 1075 matcher innan vinnare kan utses i de 18 klasserna.

Några som var där var Kristoffer Rösel och Noah Blokken Maldal från Meldal FK. När de får frågan om vad de tycker om Storsjöcupen svarar Kristoffer

–Artut med engagemanget

Noah har ett enkelt men tydligt svar

–Allt

Grabbarna från Meldal FK var inte ensamma från Norge. Tea Ollen och Elise Susuth spelare i FK Fosen kommer också från grannen från väst. De får samma fråga om grabbarna från Meldal FK och svarar lika enkelt men tydligt Tea säger

–Väldig bra

Tea Ollen och Elise Susuth spelare i FK Fosen kommer också från grannen från väst.

Elise fyller på

–Helt perfekt.

Meldal FK och FK Fosen är två bra exempel på lag i cupen. Trots att cupen spelas i Sverige och arrangeras av svenska lag så är det norska lagen och spelarna absolut flest. De norska lagen brukar även prestera bra men i år vänder kanske lyckan till den östra sidan av gränsen?

Insamling till Ukraina

Även om Storsjöcupen i grunden endast är fotboll så handlar det även om fair play och hjälpa till i världen. Därför kommer Storsjöcupen skänka 5 kronor till Ukraina för varje mål som görs under hela cupen. Då det görs tusentals av mål under hela cupen kommer det bli en rejäl summa till de mest utsatta i krigets Ukraina.

Nu är det endast fyra dagar av fotboll som återstår innan det kan koras vinnare i Storsjöcupen 2023

Det var en mäktig syn med alla deltagare när Storsjöcupen invigdes
Powered by Labrador CMS