Här går starten för Ostlöpet.

Ostlöpet i Skärvången drog många deltagare

SKÄRVÅNGEN (JT) Terrängloppet med det passande namnet, Ostlöpet, samt barnens variant Ostkroken genomfördes på fredagseftermiddagen. Ditresta norrmän, barnfamiljer från trakten och god wok tillredd på muurikka gjorde dagen till en riktig folkfest.

Publicerad Senast uppdaterad

Gun-Marie Jonsson var sjukvårdsansvarig. Till vardags arbetar hon som distriktssjuksköterska och blev tillfrågad om hon kunde ta ansvaret redan förra året, men då arbetade hon och kunde inte vara med.

–Det är roligt att det händer saker här i byn. Jag gick i skolan här i Skärvången men nu är den nedlagd. Det väcker minnen att starta loppet här vid den gamla skolan, Det är bara ideella arbetare som kommer härifrån som är funktionärer under de båda loppen, sade hon.

Anna Eriksson, ordförande Skärvångens IF, berättade att de kunde köra loppen som vanligt även under pandemin, om än med lite förhållningsregler. I gå-lunka-klassen och i löpklasserna hade de i år inga priser till segrarna men efteråt lottade de ut lokala varor, till exempel ost från Skärvångens bymejeri till alla som deltog.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS