Undersköterskan Anna-Lena Månsson visar hur det går till. I stolen distriktssköterskan Malin Ivarsson och till höger läkaren Oscar Ekström som tidigare arbetat vid Östersunds sjukhus men nu är verksam på Fjällvivan som han även är delägare i.

Fjällvivan ny hälsocentral på Frösön - “Det viktigaste är själva mötet mellan patient och sjukvårdspersonal”

FRÖSÖN (JT) I måndags invigdes Fjällvivan HC och de första patienterna togs emot. Den kommer från början att fungera som vanlig hälsocentral, men dess vd Dan Gaversjö ser vidare utvecklingsmöjligheter.

Publicerad

Det är i den stora vita träbyggnaden på Frösö Park som Fjällvivan HC har sina lokaler. De har specialanpassats till den nya verksamheten efter att tidigare ha använts som kontor. Ursprungligen var byggnaden kanslihus när området fortfarande utgjorde centrum för flygflottiljen F 4.

Dan Gaversjö, som är vd och delägare, har tidigare arbetat inom fastighetsbranschen. Det var genom detta arbete och genom att dottern och hennes man arbetar som läkare han fick insyn i sjukvården. Han ansåg att sjukvården utnyttjade sina resurser dåligt och i samarbete med Östersunds sjukhus organiserade han därför några operationer som annars inte skulle ha blivit av.

-Sjukvården står inför en stor omvandling, med något som man kallar Nära vård, som ska implementeras i primärvården. Det vill säga att man ska flytta ut verksamheter från sjukhus till primärvården. Där har man ingen riktig uppfattning vad som ska göras och hur det ska göras. Jag ser ju många möjligheter i det här, och då är det här en plats att vara på, berättar Dan Gaversjö vidare om bakgrunden till att han startade hälsocentralen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS