Inger Sjölander, ordförande i Fjällsjö alpina klubb, menar att ordförandeskapet nästan är ett heltidsjobb för henne. – Alla kräver att backen ska finnas, men väldigt få hjälper till. Vi har också familj, jobb och fritidsintressen, säger hon. Foto: Fjällsjö alpina klubb

Landsomberget riskerar att stängas – saknas ideell arbetskraft

FJÄLLSJÖ (JT) Landsombergets skidanläggning är populärt och välbesökt, men det är svårt att rekrytera folk som kan hjälpa till att hålla backarna öppna. Fem styrelsemedlemmar sköter i dagsläget det mesta själva. – Vi orkar inte hur många år som helst. Ska Landsomberget finnas kvar får folk engagera sig och hjälpa till. Annars går det inte, säger Inger, ordförande i Fjällsjö alpina klubb.

Publicerad

Landsombergets skidanläggning har två nedfarter, en som är 900 meter lång och elbelyst och en som är 1200 meter lång. Fallhöjden är 191 meter. Liften hålls för närvarande öppen helger samt tisdags- och torsdagskvällar. Det är mycket jobb för en arbetsgrupp på fem personer, men att hitta folk är svårt.

– Mardrömsscenariot är att behöva stänga backen, vi vill inte ens tänka tanken, men risken finns, säger Inger Sjölander, ordförande för Fjällsjö alpina klubb som driver skidanläggningen. Hon tillägger:

– Vi vill att folk ska vakna upp och inse att det är för barnens och ungdomarnas skull vi gör det här. Men som det är nu måste vi vara fler.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS