Elliot och Nemi lyfter pokalen medan resten av klassen Fagervallsskolan 5A hurrade.
Elliot och Nemi lyfter pokalen medan resten av klassen Fagervallsskolan 5A hurrade.

Fagervallsskolan segrade – Vi i femman avgjord

ÖSTERSUND (JT) På sluttampen avgjordes länsfinalen när Nemi och Elliot gissade på rätt stad, Berlin. Därmed har de chansen att gå vidare till riksfinal, men konkurrensen om dessa platser är hård.

Publicerad

Det var två taggade klasser som möttes i studion på radiohuset. Vallaskolan 5A med Bill Tjärnhage och Frida Olofsson i spetsen och Fagervallsskolans 5B med Elliot Hägg och Nemi Lönnberg. De hade gått ut segrande i kvartsfinalerna och samlades under torsdagen för länsfinalen.

Ett brett spektrum av frågor tog vid när Leif Landin styrde tävlingen under avbrott för nyhetssändningar och musik. Från sport och mat till politik, juridik och geografi. Länge stod det och vägd med Vallaskolan i knapp ledning. Men det avgjordes under slutmomentet Stegen.

Där fick lagen i fallande svårighetsgrad ledtrådar presenterade för sig och poängsumman avgjordes dels av om lagen gav rätt svar, dels när under momentet svaret kom. Här stod det rätt tidigt klart för Fagervallsskolan att det var den tyska staden Berlin som avsågs, men Vallaskolan avstod från att svara. Därmed ryckte Fagervallsskolan om och segrade.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS