Professor Christer Gustafsson berättade om hur synen på kulturarvet förändras, något som ger nya möjligheter för aktörer på området.

Stor EU-satsning på kultur, kreativitet och innovation – alla kan söka medel

ÖSTERSUND (JT) Under fredagen hölls en kulturarvskonferens på Jamtli med en rad föreläsare. Christer Gustafsson från Uppsala universitetet berättade om en skiftning i hur man ser på kulturarvet som går från en kostnad till en investering och informerade om en stor EU-satsning på området.

Publicerad

Samling kring lägerelden var namnet på fredagens konferens som öppnades med ett anförande av landshövding Marita Ljung och bland föreläsarna återfanns Kristina Ernehed från Heimbygda, regionpolitikern Karin Thomasson (MP) och Christer Gustafsson som är professor i kulturarv vid Uppsala universitet.

Gustafsson gav en bred beskrivning av hur man sett på kulturarvet under de senaste årtiondena och menar att vi här är inne i en förändringsprocess.

-Det är väldigt tydligt att det sker en förflyttning här, när det gäller målet för kulturmiljövården, säger han och förklarar hur det länge varit ett uttalat mål att bevara kulturmiljön.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS