Regionen utreder försäljning av vindkraftverk

LÄNET (JT) Regionstyrelsen har gett regiondirektören i uppdrag att utreda en försäljning av vindkraftverket i Mortorp, Kalmar kommun.

Publicerad

Det var 2010 som diskussioner pågick om hur dåvarande landstinget skulle kunna bli självförsörjande på förnyelsebar energi. Efter en utredning fattades beslut om att investera i ett vindkraftverk som skulle kunna ge cirka 50-70 procent av årsenergibehovet. 

– Avsikten att äga ett vindkraftverk för att delvis bli självförsörjande på el är i grunden god. Men utifrån det ekonomiska läge vi nu befinner oss i, liksom den risk det finns att äga ett sådant kopplat till kostnader, är en utredning om försäljning av vindkraftverket lämplig. Utredningen ska innehålla förutsättningar för olika alternativ, det vill säga försäljning, fortsatt ägande och risker med det, säger Lars-Erik Olofsson (KD), regionstyrelsens 1:e vice ordförande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS