Tandsbyns bygdegårdsförening kan få lite över 55 000 kronor i elstöd. Här sker det många arrangemang per år. Bilden är från Luciarocken nu i vinter.

700 000 i elstöd till föreningar i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Kommunens beslut att stötta de lokal kultur- och idrottsföreningarna kan leda till att 49 av dem får dela på nära 700 000 kronor.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var under år 2022 när elpriserna steg kraftigt som Östersunds kommun beslutade att införa ett tillfälligt bidrag till de föreningar inom kultur och idrott som hade drabbats av kostnadsökningen. Den period som bidraget avser är mellan november och december 2022 och beräknas på mellanskillnaden mellan samma period år 2021. Bidrag kommer att delas ut i två omgångar och nu är det frågan om den första.

De faktorer som tas hänsyn till är elkostnad, elförbrukning och hur många aktiviteter som föreningarna haft i sina lokaler, enligt det förslag som nu lämnats till kommande beslut i kultur- och fritidsnämnden.

Totalt har 56 ansökningar lämnats in, varav sju bedömts inte vara berättigade eftersom det rör sig om religiösa samfund, inte inkommit med begärda kompletteringar eller är en förening som inte bedöms höra till kategorierna kultur och idrott.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS