Annica Sörensdotter och Rolf Olofsson vid det dignande bordet.

Fäbodfrukost lockar allt fler

EDE (JT) Offerdals hembygdsförening har hållit fäbodsfrukost för andra året i rad. Det är ett populärt arrangemang, –Ja, de två dagarna blev snabbt fullbokade, säger hembygdsföreningens ordförande Sara Swedenmark.

Publicerad

Offerdals hembygdsförening bildades 1949 och ligger i kyrkbyn Ede. Inne i den hemtrevliga bustugan står denna tidiga morgon mycket framdukat på ett långt, dignande bord. Som sig bör vid en fäbodfrukost handlar det om hembakat tunnbröd, gårdssmör, getmessmör, kesfil, tjuckmjök (långfil), sötost, rörost med mera.

Vid ett av boden sitter paret Leif och Eivor Frestadius från Västerstavre i Offerdal. De låter sig väl smaka av läckerheterna och Leif berättar att han som barn brukade hälsa på hos sin faster på en fäbod på somrarna.

–Jag brukade sova i överslafen då, och jag minns att vi brukade kalla fjällkorna för ”polisbilar”. De var ju vita och svarta, som polisbilarna var förr i tiden, skrattar han.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS