Fängelset på Frösö Strand beräkna att tas i bruk under första kvartalet 2026.

Klart för nytt fängelse på̊ Frösön – kan ge 70 jobb

ÖSTERSUND (JT) Cirka 70 nya jobb skapas sedan Kriminalvården beslutat att etablera ett fängelse med 80 platser i Diös fastighet på Frösö Strand på Frösön.

Publicerad

JT har tidigare skrivit om Kriminalvårdens planer att eventuellt skapa ett fängelse inom Frösö Strand området som tidigare var sjukhus men som nu bland annat rymmer företag och en hälsocentral. Nu kompletteras området med ett fängelse i ett läge där det är brist på 1000 fängelseplatser i Sverige. Kriminalvården förfogar just nu över 7000 fängelseplatser.

–Beslutet känns bra. Dels finns det behov av en anstalt i området, dels ger det nya jobb till Jämtland, säger Olof Vahlström, kriminalvårdschef för verksamhetsområde Falun, Östersund och Gävle. Verksamheten ska inrättas i en länga med byggnader som tidigare använts för psykiatrisk vård, boende för asylsökande och HVB-hem.

– Under sommaren och hösten har vi kontrollerat lokalerna och kommit fram till att de passar oss bra. En del byggkompletteringar kommer att behövas för att vi ska kunna bedriva en bra och säker fängelseverksamhet men de är små. Bland annat behöver det byggas dubbla stängsel runt det nya anstaltområdet, säger Olof Vahlström.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS