Ung Reporter

Några av dansarna från workshoppen under Alla hjärtans dag.

Populärt med dansworkshop på Tingshuset

ÖSTERSUND (JT) Dansaren Kaide Gonzales höll i onsdags en dansworkshop hos Hej Främling i Östersund.

Publicerad

Med bas i Uddevalla åker Kaide runt mycket i Sverige för att dansa och att undervisa. I Östersund är han nu i två veckor för att jobba med Estrad Norr, men när han fick chansen att dansa med ungdomarna på Gamla Tingshuset tackade han glatt ja.

Det är onsdag och Alla hjärtans dag. Sedan en tid tillbaka har Hej Främling Östersund kvällsöppet på sin mötesplats Café Tingshuset. Salen är ofta bokad och fylld med unga dansare. Men när ett utbildad proffs besöker föreningen och lär ut det han kan är utöver det vanliga.

Kaide Gonzales höll workshop i dans för de unga som brukar hänga på Hej Främlings mötesplats.

–Det är många av våra unga som brukar vara med och dansa, och nästan alla som kommer på det i vanliga fall har kommit på det här, berättar Bishara Abderaman från den ideella organisationen Hej Främling.

Kaide är född och uppvuxen i Skåne. Men har bott och dansat runt om i Sverige och världen. I Stockholm, dit han flyttade som ung för att komma åt en större scen lyckades Kaide komma över ett utbyte till New York, där han bodde och dansade i sex månader. Efter det utbildade han sig till danspedagog i Amsterdam.

Bishara Abderaman från Hej Främling.

–Jag ville utveckla det jag redan höll på med och ha det på papper liksom. Och efter det flyttade jag hem och nu är jag här, säger Kaide.

Estrad Norr håller nu under två veckor på med projektet Tänk. Vilket är anledningen till att Kaide är här uppe. Till projektet har skolklasser fått skapa teman som ska gestaltas av musiker och dansare i videos. Totalt fyra videos till fyra teman.

Se videoreportage på Jämtlands Tidnings hemsida och YouTube-kanal.

Powered by Labrador CMS